#3 French connection

Det blir fransk synth för hela slanten när Blå måndag kör sitt första tema. Måns väljer ett antal gamla och nya franska låtar och bekänner sin passion för den emotionella franska synthen. Vi har intervjuat Andreas Noreen som fått hela Synthsverige att räcka efter näsdukarna efter att ha läst Fredrik Strages artikel om när han fick träffa Depeche Mode. I På vågen har Peter djup ångest inför tredje synthgissningen, ska han lyckas knapa in på Anders? Och så spelar vi ny svensk synth och en klassiker, förstås.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

18 kommentarer

 1. Måns Jonasson

  Låtlista för avsnitt tre:

  Niels Gordon – Chloro (https://nielsgordon.bandcamp.com/releases)
  Ruth – Polaroïd / Roman / Photo
  Hante – Le Point de Non Retour
  Kyle Reese Revenge – Forgotten Feelings [Sine City Vocal Remix] (https://kylereeserevenge.bandcamp.com/)
  Dernière Volonte – Le Chante de la Pluie
  HNN – Je Pars (Fantastisk video på https://vimeo.com/100463632)
  Erasure – Ship of Fools

 2. Claes

  Fortfarande riktigt bra och intressant innehåll, ni tar verkligen upp sådant som kanske inte alltid är självklart att välja att lyssna på 😃! Ni gör det här programmet helt rätt!

 3. Kan bara hålla med Claes 🙂 Känns dessutom som att formen sätter sig. Gillade #3 där ni fördjupar er kring ett tema. Ser fram emot fler måndagar!

  • Måns Jonasson

   Tack Erik! Det kommer fler teman – vi kommer att varva intervjugäster med specialteman framöver, så håll utkik och önska/tipsa gärna om tänkbara bra teman!

 4. Vill först tacka för tre bra avsnitt hittills. En pod kan ju göras på så många olika sätt men ni efterfrågar respons så här kommer lite tankar och förslag.
  – Visst ska det nördas men jag undrar eg om hårdvarusegmentet på vågen hör hemma i en pod mot bredare lager främst musikkonsumenter. (det säger jag som gammal knapptryckare och rattskruvare själv)
  Kanske segmentet skulle lyfta om det blev en del av tydligare tema i varje avsnitt, där musiken man prata om är skapad med resp synthesizer.

  -Tydligare tema på avsnitten , nr 3 var en bra testballong, Man kan utgå från ett album som varit formativt , ett år, en synth, en subgene osv osv.

  -Inför ett nyhetssegment ihop med ”på scen” Kan vara skvaller i branschen, nya album på G, nya samarbeten osv osv

  – sluta spela hela låtar sånär som på avslutande ”klassikern”, det är tipsen i sig och snacket runt som är intressant .Då hinner man med fler dessutom.

  -””bäst just nu” alla i podden, gäster som fasta, måste rekommendera ett hyggligt fräscht lyssningsvärt släpp.

  • Måns Jonasson

   Tack för bra input! Vi ställde just frågan om hårdvara vs musik i en Facebook-tråd och fick svar som tyder på att vi ska fortsätta med ungefär den blandning vi håller just nu. Men det får vi såklart känna efter i framtiden om det håller.

   Det där med hela låtar eller inte är en bra fråga. Initialt hade vi inte tänkt spela hela låtar, men i takt med att vi började klippa kändes det rumphugget att inte spela hela låtar. Vi kompromissar lite genom att mixa in långa intron med snacket.

   ”Bäst just nu” är en bra idé, den kan vi nog ta till oss. Tack igen!

 5. Ruth verkar omöjlig att få tag i, eller? Älskade låten och hade aldrig hört den.

 6. Ojojoj. Ja, smakar det så kostar det! 😊
  Vill också säga att jag älskar att ni spelar låtar i podden.

 7. Joel Eriksson

  Mycket trevlig podd och inte minst det franska temat! Hade helt missat HNN och lyssnar nu non-stop!

 8. Fredrik Mejhammar

  Tjena
  Har sålänge jag kan minnas älskat musik på franska då speciellt synth då ,men även gammal chanson ;). Så frågan är har du någon länk till din franska spellista på Spotify ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *